HRDoktor

Tanácsok a generációs különbségek áthidalására a munkahelyen

2024. július 24. - hrdoktor

Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett számos kihívással szembesíti a többgenerációs csapatokat vezető menedzsereket. A generációs sokszínűség hozzájárulhat a csapatmunka hatékonyságához, a generációs különbségek áthidalása azonban kulcsfontosságú tényezője az eredményes munkavégzésnek. Lássuk, hogyan lehet jól működő munkahelyet kialakítani a generációk közötti különbözőségekből eredő esetleges feszültségeket csökkentésével.

Tovább

Hogyan segíthetjük a Z generáció tagjainak eredményes beilleszkedését a munkahelyi közösségekbe és mit tehetünk hosszú távú megtartásuk érdekében?

A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a munkaerőpiacra. Sok munkaadót és vezetőt foglalkoztat a kérdés, hogyan lehet integrálni őket a munka világába és mit tehetünk a hosszú távú megtartásuk érdekében. Lássuk, hogyan lehet sikeresen beilleszteni a Z generáció tagjait a munkahelyi közösségekbe, hatékonyan működő munkahelyet kialakítani a generációk közötti különbözőségekből eredő esetleges feszültségeket csökkentésével, és melyek azok a generációkon túlmutató örök értékek, amelyeket mindenkinek szem előtt kell tartania egy jól működő munkahelyi szervezetben.

Tovább

Áldás vagy átok? A légkondi hatása a munkahelyen

Sokan szeretik, de vannak, akik csak nehezen viselik el: a klíma használata évtizedek óta heves vitákat vált ki a munkahelyeken, mert számos előnye mellett kellemetlenségeket, bajt is okozhat. Fogadja meg tanácsainkat, amelyeket betartva elkerülhetőek a túlzott munkahelyi légkondi használatból fakadó egészségügyi problémák!

Tovább

Hogyan hat a stressz a cukorbetegségre? Tanácsok a munkahelyi feszültség csökkentésére

A stressz önmagában nem okoz cukorbetegséget, de ha adott a genetikai hajlam és esetleg más kockázati tényezők is jelen vannak az életében, a munkahelyen és azon kívül tapasztalt stressz felgyorsíthatja a 2-es típusú diabétesz kialakulásának folyamatát. Fogadja meg tanácsainkat a munkahelyi stressz leküzdésére, ezáltal is csökkentve a cukorbetegség kialakulásának kockázatát!

Tovább

Csendes vakációzás: az egyre terjedő munkahelyi trend a nyár nagy etikai dilemmája

A csendes vakációzás egy olyan munkahelyi trend, amikor az alkalmazottak titokban vesznek ki szabadságot anélkül, hogy a munkaadójuk számára hivatalosan bejelentenék. A nyáron a szokásosnál is nagyobb népszerűségnek örvendő irányzat követői előre ütemezett e-mailek küldésével, automatikus válaszok és rendszeres egérmozgás beállításával teremtenek olyan látszatot, mintha éppen dolgoznának, miközben valójában pihennek vagy más szabadidős elfoglaltságuknak, hobbijuknak hódolnak éppen.

Tovább

Ront a figyelemhiányos hiperaktivitás zavaron a közösségi média?

Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra jellemző tünetek kialakulásának kockázatát, valamint jelentős mértékben ronthat a már meglévő tüneteken és rossz irányba befolyásolhatja az egyébként is egészségtelen viselkedési mintákat. Az online térben azért is érdemes vigyáznunk, mert az ADHD-val kapcsolatban számos félrevezető információ terjed.

Tovább

Így előzheti meg a technológia rendszeres használatából fakadó nyak- és vállfájdalmat!

Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszközeikre: számítógépükre, laptopjukra, mobiltelefonjukra vagy éppen más képernyőkre, nagy mértékben fenyegeti a „tech neck” vagy más néven „SMS nyak” kialakulásának veszélye. Ez az állapot a nyaki gerinc és az azt támasztó izmok túlerőltetését, merevvé válását és fájdalmát jelenti. Szerencsére azonban néhány egyszerű ergonómiai tanács betartásával és az érintett testrészek rendszeres átmozgatásával a „tech neck” megelőzhető.

Tovább

Veszélyezteti egészségét, ha gyakran ül keresztbe tett lábbal

Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezleteken keresztbe tett lábbal ülünk az asztalnál. Ez azonban hiába kényelmes, egy káros szokás, ami hosszabb távon tartós egészségkárosodáshoz: visszerességhez vagy akár gerincferdüléshez is vezethet.

veszelyezteti_egeszseget_ha_gyakran_ul_keresztbe_tett_labbal_01.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása