Miért tör ránk munka közben a nassolási vágy?

2018. május 14. - hrdoktor

Biztosan Önnek is van olyan kollégája, akinek munkaállomása néha napján nem író-, hanem inkább svédasztalra hasonlít. Szépen, egymás mellett sorakoznak a finomságok: egy kis csoki itt, egy kis keksz ott. Munkatársunk pedig le sem tagadhatná, hogy szeret munka közben (is) nassolni.

hrdoktorblog-5-_modszer_az_elmelyult_munkaert.jpg

A kisétkezés és a nassolás nem ugyanaz

A kisétkezés tudatosan történik, ám a nassolásnak impulzív jellege van. Ha minden nap szervezetten 10 órakor megeszünk egy almát, 15 órakor pedig egy joghurtot az éhségünk leküzdése és a testünk táplálása érdekében, akkor ezek kisétkezéseknek felelnek meg, s arra szolgálnak, hogy a főétkezéseket kiegészítsék. Ám ha nem vagyunk éhesek, mégis pillanatnyi hévtől feltüzelve ráharapunk a csokira és nem bírjuk ki a délutánt egy kis perec nélkül, mert annyira kívánjuk, akkor ez egyértelműen nassolás.

Mit nevezünk nassolnivalónak?

Az édes és sós ízek egyaránt versenyben vannak: csokoládét ugyanúgy szeretünk nassolni, mint például ropit, perecet, chipset vagy sózott mogyorót. S ha mindez nem lenne elég, ott vannak még a pék- és cukrászsütemények, illetve a kekszek, amelyek kaphatóak édes és sós változatban is, így mindenki kénye-kedve szerint választhat közülük. Ezen kívül ne felejtsük el az álruhába bújt nasikat, az édesített innivalókat, melyek repertoárja szintén széles. Nasizhatunk szénsavas üdítőitalokat, energiaitalokat vagy akár kristálycukorral készült teát, limonádét is.

hrdoktor-5-lepcso-a-sikerhez.jpg

Miért nassolunk munka közben?

Ha otthon is rendszeresen nasizunk, akkor nehéz megállni, hogy azokban az órában, amit a munkahelyünkön töltünk ne hódoljunk szenvedélyünknek. Nem segít az sem, hogy minél finomabb egy étel, annál inkább megemelkedik a szerotonin és endorfin szintünk, szervezetünkben dopamin szabadul fel, ezek következtében pedig kellemesen érezzük magunkat – mindezt a Yale Egyetem kutatói mutatták ki. Finom íz, kellemes hatás – erre a kombinációra pedig nehéz nemet mondani. A nassolásnak és így a munka közbeni eszegetésnek is rengeteg oka lehet. Csak, hogy egy párat említsünk:

  • bűnös élvezet: „Annyira jó lesz, amikor megeszem azt a kis sütit”,
  • önjutalmazás, szeretetre vágyás: „Megérdemlem ezt a csokit, hiszen készen vagyok a feladatommal”,
  • pótcselekvés: „Olyan jó lenne majszolni valami finomat”,
  • függőség: „Olyan rég ettem csokit, úgy hiányzik, muszáj nasiznom”,
  • stresszkezelés: „Leszidott a főnök, szükségem van egy kis chipsre”,
  • biztonságkeresés: „Fáradt, szomorú vagyok, megnyugtatna a nasi”.

Miért nem jó a munkahelyi nassolás?

A rendszeres nassolással fölös kalóriákat viszünk be, ami előbb-utóbb túlsúlyt és nem ritkán bűntudatot is okozhat. Ráadásul előfordulhat, hogy a sok nasi miatt végül nem leszünk éhesek ebéd- vagy vacsoraidőben, így kihagyjuk a meleg étkezést és nélkülözhetetlen tápanyagoktól fosztjuk meg szervezetünket. A nasizáshoz sajnos hamar és észrevétlenül hozzá lehet szokni. Könnyen megeshet, hogy már csak azt vesszük észre, hogy mindig kéznél van a nasi és nem szégyellünk élni a lehetőséggel napi rendszerességgel. Arról nem beszélve, hogyha a munkahelyünkön folyton eszegetünk, akkor a kollégáinkat is zavarhatjuk. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire kellemetlen lehet, hogyha hangosan csócsáljuk a csokit vagy ropogtatjuk a chipset, esetleg a frissen sült péksütemény illatával árasztjuk el az iroda légterét.

hrdoktor-mindulness-munka-hatekonysag.jpg

Tippek a munkahelyi nassolásról való leszokáshoz

Ha ránk támad a nassolhatnék, akkor:

  • első körben igyunk meg 1-2 pohár hideg, lehetőség szerint citromos vizet, mert lehetséges, hogy csupán szomjasak vagyunk és az agyunk így jelzett,
  • második körben kapjunk be egy cukormentes, gyümölcsös rágógumit, hátha az segít legyőzni az édes íz utáni sóvárgást,
  • ha az első két módszer nem vált be, akkor próbáljuk meg kiverni a fejünkből a nassolhatnékot valamilyen intenzív cselekvéssel, pl. kezdjünk el stresszlabdát nyomkodni vagy lépcsőzzünk egy kicsit.

Ha muszáj rágcsálnunk valamit munka közben, akkor gondoskodjunk róla, hogy a nasi legyen egészséges. Erre a célra kiválóak:

  • nyers zöldségek, pl. sárgarépa, paprika, karalábé, zöldborsó vagy lilakáposzta,
  • gyümölcsök, pl. alma, banán, körte,
  • kevéske zabkorpával kevert natúr joghurt vagy kaukázusi kefir,
  • aszalt gyümölcsök (túlzott mennyiségben fogyasztva hasmenést okozhatnak),
  • olajos magvak (de nem a sózott fajták),
  • esetenként zabszelet, esetleg fehérjeszelet is bevethető.

Ha úgy érezzük, hogy napközben többet nassoltunk a kelletténél, akkor cserébe este vegyük rá magunkat a sportolásra. Ezen kívül érdemes táplálkozási naplót vezetni: erre a célra manapság használhatunk okostelefonos applikációkat is, amelyekbe könnyedén rögzíthetjük az elfogyasztott ételek, italok mennyiségét.

3 tipp a munkáltatóknak a munkahelyi nassolás visszaszorítására

  1. Érdemes a munkahelyi büfé kínálatát úgy kialakítani, hogy az minél egészségesebb ennivalókat kínáljon – pl. teljes kiőrlésű pékárukat, gyümölcsöket –, így a munkavállalók talán nem csábulnak el olyan könnyen.

  2. Továbbá az is jó kezdeményezés, hogyha a munkáltató heti rendszerességgel ún. gyümölcsnapokat szervez, amikor is ingyen gyümölcsöt vagy frissen préselt gyümölcslevet ad a munkavállalóinak, ezzel hozzájárulva egészséges táplálkozásukhoz és megfelelő vitaminszintjükhöz. Egy ilyen program beindítása után pedig remélhetőleg kevesebbet nassolnak majd az asztaluknál a munkavállalók.

  3. Szintén praktikus, hogyha a kollégák közös reggeliket szerveznek, hiszen a jó hangulatú közös étkezések bevezetésével könnyebben rávehetőek a munkatársak, hogy bírják ki nassolás nélkül ebédig, illetve tízóraira, uzsonnára első sorban egészséges nasikhoz nyúljanak.

A cikk a Budai Egészségközpont szakértőinek közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://hrdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr5313902258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.