Miért tör ránk munka közben a nassolási vágy?

2018. május 14. - hrdoktor

Biztosan Önnek is van olyan kollégája, akinek munkaállomása néha napján nem író-, hanem inkább svédasztalra hasonlít. Szépen, egymás mellett sorakoznak a finomságok: egy kis csoki itt, egy kis keksz ott. Munkatársunk pedig le sem tagadhatná, hogy szeret munka közben (is) nassolni.

hrdoktorblog-5-_modszer_az_elmelyult_munkaert.jpg

Tovább

Lassan már dolgozni sem tud a karfájdalomtól? Ezt tegye ellene!

A felső végtag-fájdalom hátterében sokszor a rossz munkahelyi körülmények vagy épp szokások állnak, s emiatt akár teljesen munkaképtelenné is válhatunk. A kellemetlen tünetek pontos okának kiderítése hosszú ideig eltarthat, holott az esetek többségében csak néhány apró dologra kéne odafigyelnünk, hogy elkerüljük a bajt.

hrdoktorblog-karfajdalom-csuklofajdalom-munkahely.jpg

Tovább

3+1 praktikus munkakör introvertáltaknak

Ismer olyan kollégát, aki többnyire csendben üli végig az értekezleteket? Esetleg mi magunk igénylünk napi egy-két óra magányt egy találkozókkal telezsúfolt, hektikus nap után? Az introvertált embereket könnyű merev „kockaként” elkönyvelni, holott egyszerűen csak más a kommunikációjuk. Ehhez pedig bizonyos szakmák jobban passzolnak.

hrdoktorblog-munkakorok-intirvertalt-embereknek.jpg

Tovább

Valóban jó ötlet a munkahelyi szunyókálás?

Hazánkban még biztosan furcsán néznének ránk, ha ebédidő után rádőlnénk az íróasztalon elhelyezett kispárnánkra. Egyelőre távol állunk attól, hogy hivatalosan is elfogadottá váljon a munkahelyi szunyókálás, holott egyre több kutatás bizonyítja annak előnyeit. Kínában már hosszú évek óta bevett szokás, amely valószínűleg abból is következik, hogy a távol-keleti ország lakóinak munkabírása jóval megelőzi például az európaiakét.

hrdoktorblog-munkahelyi-szunyokalas.jpg

Tovább

Így kerülheti el a kütyüfüggőséget - Elektronikus diéta 4 lépésben

Az elektronikus eszközök rengeteget könnyítenek életünkön, azonban a túlzásba vitt használatuk, különösen a számítógép, mobiltelefon, televízió, playstation, stb. túlzásba vitt használata káros hatással van testünkre, lelkünkre egyaránt. Egészségünk érdekében fontos, hogy időnként elektronikus diétát tartsunk.

hrdoktorblog-kavezas-egeszsegugyi-hatasai.jpg

Tovább

Dolgozni gerincsérvműtét után? Igen, lehet!

A gerincsérvműtét az egyik leggyakoribb műtét a gerincsebészetben. Joggal merül fel a kérdés a munkavállalókban vagy épp a munkáltatókban, hogy műtét után mikor lehet, és egyáltalán lehetséges-e visszatérni régi munkakörbe. Milyen életmódbeli változtatásokra van szükség és mit tehet a munkaadó a kollégájáért?

hrdoktor-mobilozas-nyakfajas.jpg

Tovább

Vége a munkának? Irány sportolni!

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres testmozgás mennyire fontos része az egészséges életnek. Kutatási eredmények azonban azt bizonyítják, hogy bizonyos napszakok még inkább felerősítik a mozgás jótékony hatásait.

hrdoktor-edzses-munka-elott.jpg

Tovább

Úgy érzi, megsüketül a munkahelyén? Igaza lehet!

Munkavégzés közben különböző egészségkárosító hatások érhetik a dolgozókat. Az egyik leggyakoribb és legismertebb, a váz- és izomrendszeri károsodás mellett az egyes érzékszerveik is veszíthetnek hatékonyságukból. A munkavállalók hallására a magas zajszinten, a szaglására pedig bizonyos erős vegyszerekkel történő munkavégzés jelent kockázatot.

hrdoktorblog-koncentralt-munkavegzes.jpg

Tovább

Váz- és izomrendszeri betegségek a munkahelyen

A munkából való hiányzás egyik leggyakoribb okát a váz- és izomrendszer eredetű panaszok adják. Ezeknek jelentős részét az érintettek mindennapi tevékenységei befolyásolják, és gyakran a munkavégzés is olyan, ami a panaszokat súlyosbíthatja. Ide tartozik több, különböző eredetű gerincpanasz és felső végtaghoz kapcsolódó rendellenesség is. Hogyan ismerhetők fel ezek a kockázatok és mit tehetünk az elkerülésükért?

hrdoktorblog-mozgasszervi-problemak-munkahely.jpg

Tovább