HRDoktor

6 ok, amiért érdemes munka előtt mozogni

2018. január 22. - hrdoktor

Sokaknak még az is nehézséget okoz, hogy időre beérjenek a munkahelyükre, arról már nem is beszélve, hogy mozgással kezdjék a napot. Holott ezzel az egész napunkat pozitív irányba változtathatnák. Reméljük az alábbi 6 tipp elegendő motivációval fog szolgálni a nehezen ébredők számára is életvitelük megváltoztatásához.

hrdoktor-sportolas-edzes-munka-elott.jpg

1. Így biztosan nem marad el a mozgás

Reggel gondosan kikészítjük az edzőruhánkat, hogy majd munka után beugrunk az edzőterembe, de aztán leugrunk ebédelni a kollégánkkal. A menzán gusztusos sütemények sorakoznak a hűtőpulton, lehetetlen ellenállni nekik. Tele hassal viszont nem lehet mozogni. Nem baj, majd akkor otthon, gondoljuk magunkban, de mikor hazaérünk, már annyira éhesek vagyunk, hogy mindenképp be kell kapnunk valamit. Közben befut a család vagy épp egy elkezdünk nézni egy műsort a tévében, és hipp-hopp, elszalad az idő. Nem baj, majd holnap, gondoljunk magunkban. Másnap viszont újabb hirtelen események sodornak magunkkal minket… Ha viszont a pörgés beindulása előtt mozgunk, semmi sem tántoríthat el minket célunktól. Állítsuk be az óránkat egy órával korábbra, és kapkodás nélkül adjuk át magunkat a mozgás örömének. Ráadásul a nap hátralevő részében már nem fog minket kínozni a lelkifurdalás, hogy „Majd ekkor, majd akkor megcsinálom.”

2. Több energiánk lesz a nap folyamán

Talán ellentmondásosnak tűnik ez a megállapítás. Rengeteg energiát elégetünk kora reggel, és mégis több energiánk lesz a nap folyamán? Hogyan lehetséges ez? A rendszeres mozgás javítja a vérkeringést, erősíti a szívizmokat, ezáltal pedig növeli az frissességérzésünket. A legjobb módja a fáradtság leküzdésének a mozgás, csak túl kell lendülnünk a holtponton.

hrdoktor-edzses-munka-elott.jpg

3. Jobban fogunk aludni

Ha alvásproblémáink vannak, mindenképp érdemes kipróbálnunk a rendszeres testmozgást. Különösen a reggeli órákban végzett edzések lehetnek hasznosak a jobb alvás elérésében. A korai kelés és a testmozgás kombinációja ugyanis a szervezetünket arra szoktatja, hogy korábban feküdjünk le, és mivel testünknek energiára is van szüksége, az alvásunk is mélyebb, nyugodtabb lesz. Ráadásul a sport segít megszabadítani minket a stressztől és a felhalmozott gondolatoktól, amelyek miatt szintén romolhat az alvásminőség.

4. Pozitív megerősítéssel kezdhetjük a napunkat

Már az első reggeli edzésünk után érezni fogjuk, hogy milyen csodás lendületet kapunk attól, hogy ennyi mindent megtettünk magunkért. Ez az érzés aztán egész nap elkísér minket, erőt adhat minden megoldandó feladathoz. Ha képesek vagyunk arra, hogy már a reggelt azzal kezdjük, hogy nem a világ elvárásainak felelünk meg, hanem saját magunkért cselekszünk, az nemcsak testileg, hanem mentálisan is megerősít bennünket.

hrdoktor-sportolas-munka-elott.jpg

5. Javítja a munkateljesítményünket

A reggeli edzés nagyobb fókuszáltságot és éberséget biztosít a nap folyamán, ezekre a képességekre pedig igencsak szükségünk van munkánk során. A hosszú távon fenntartott, mozgásban gazdag életforma pedig kitartóvá tesz bennünket az élet minden területén.

6. A kora reggel sportolók boldogabbak és egészségesebbek

A mozgás során endorfin szabadul fel a szervezetünkben, amelynek köszönhetően sokkal jobb lesz a közérzetünk. Ráadásul a rendszeres mozgásnak hála számos mozgásszervi és egyéb betegséget kerülhetünk el.

A cikk a Budai Egészségközpont szakértőinek közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://hrdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr113564387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 06:26:55

Mindig mozgok munka előtt: felszállok a metróra, majd leszállok onnan.
süti beállítások módosítása