HRDoktor

6 lépcső a sikerhez

2017. május 29. - hrdoktor

Mindannyian különböző elképzelésekkel rendelkezünk arról, hogy milyen egy sikeres ember. Egy nagyvállalat vezetője, egy családját szerető gondoskodással irányító édesanya vagy épp egy olyan ember, akinek a munkája egyben a hobbija is, ezért nap mint nap örömét leli benne. Az azonban biztos, hogy a sikeres élethez számtalan tényező szükséges. Blogbejegyzésünkben ezeket járjuk körbe.

hrdoktor-5-lepcso-a-sikerhez.jpg

 

Legyen szó karrierről, családról, egészségről, egzisztenciáról, mindannyian vágyunk arra, hogy sikerünk legyen benne. Abban viszont különbözünk, hogy mit is jelent számunkra a sikeres élet, hiszen ez a saját álmaink, vágyaink és ideáljaink függvénye. Egy biztos, a siker nem csak azon múlik, hogy mennyi pénzt keresünk, mekkora házunk vagy autónk van, hanem azon is, hogy mennyire vagyunk egészségesek és mennyire érezzük boldognak magunkat az életben.

Lássuk, mi mindenre van szükség a sikerhez!

1. Ne csak a pénzt hajszoljuk!

Az anyagi biztonságról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az egyetlen tényező, amely a sikerhez vezet. Holott ez egyáltalán nem így van. Számít, de egyáltalán nem a legfontosabb, hogy mennyi pénzt keresünk, a boldogság mértékegysége nem a pénz. Mert például mi értelme van a pénznek, ha nincs kivel megosztani? Olyan sok minden van az életben, ami nem a gazdagságon múlik!

2. Éljünk egészségesen!

Az egészség (beleértve szeretteink egészségét is) a siker legfontosabb feltétele. Pénzen sem boldogságot, sem egészséget nem lehet vásárolni. Persze ahhoz, hogy testünkről gondoskodjunk, egészséges ételeket fogyasszunk, rendszeresen mozogjunk, szükségesek anyagi feltételek is, de ehhez nem kell vagyonokat keresnünk. Sokkal inkább tudatos odafigyelésre és az egészséges élet melletti elköteleződésre van szükség.

3. Ápoljuk kapcsolatainkat!

Megtanulni, hogyan építsük ki, alakítsuk, ápoljuk kapcsolatainkat, a siker fontos kulcsa az életben. Akár sziklaszilárd házasságra és családi életre vágyunk, akár gyümölcsöző üzleti kapcsolatokra, akár megbízható baráti körre, az biztos, ha találunk olyan embereket, akikre biztosan számíthatunk, életminőségünk is jelentősen javulni fog.

hrdoktor-siker-egeszseg-munkahely.jpg

4. Szeressük a munkánkat!

Az anyagi biztonságról, és az oly’ fontosnak tartott karrierről alkotott elvárásaink többnyire kéz a kézben járnak. Mivel életünk jelentős részét munkahelyünkön töltjük, ezért fontos, hogy olyan munkát végezzünk, ahol kiteljesedhetünk, hasznosnak és megbecsültnek érezzük magunkat. Ellenkező esetben a munkahelyi stressz, akár egészségünk rovására is mehet. Ha ilyen helyen dolgozunk, akkor az egy újabb ok arra, hogy sikeres emberek legyünk.

5. Űzzük el a stresszt!

Ha folyton csak a munkánk, párkapcsolatunk, pénzünk, sikerünk miatt aggódunk, akkor folyamatosan stresszesek leszünk. Ez idővel komoly szív- és érrendszeri problémákat, refluxbetegséget vagy akár gyomorfekélyt is okozhat, nem beszélve az állandó szorongás nyomán kialakuló alvászavarokról, pánikbetegségekről vagy épp depresszióról. Épp ezért nagyon fontos, hogy mielőbb megtanuljunk különféle stresszkezelési technikákat.

 

6. Tanuljunk a hibáinkból! (Haladóknak: Tanuljunk mások hibájából!)

A sikeres embereknek is vannak rossz napjaik. Az, hogy az ember tudja-e magát és életútját egy kicsit távolabbról is szemlélni, tud-e távlatokban gondolkodni, sokat elárul a sikerre való képességről. Ha nem hagyjuk, hogy minden apró dolog lehangoljon, vagy épp felbosszantson minket, akkor sokkal nagyobb eséllyel küzdünk meg a problémákkal. Nagy előny az is, ha képesek vagyunk tanulni a hibáinkból, és képesek vagyunk másoknak is megbocsátani azt, hogy nem tökéletesek.

A cikk a Budai Egészségközpont szakértőinek közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://hrdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr9612542273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2017.05.30. 16:35:48

"Az egészség (beleértve szeretteink egészségét is) a siker legfontosabb feltétele." --- Ez így kissé meredek. Jobbanmondva nagyon. Aki beteg lesz, az nem feltétlenül azért, mert "rosszul élt", hanem mert megtörtént és kész. Nem gondolom, hogy a rákkal küzdő fitneszedző, vagy SM-mel harcoló amatőr futó olyan nagyon sikertelen lenne (mindkettejüket ismerem), de nem egészségesek.

Az ilyen kiszólásokat jó lenne elkerülni, mert egyenértékű az áldozathibáztatással.
süti beállítások módosítása