HRDoktor

Beköszönő

2016. szeptember 01. - hrdoktor

Munkahelyünk nem csak egy hely, ahová bejárunk dolgozni. Napjaink legalább egyharmadát ott töltjük, így a munka mellett sok más eseménynek, például ebédszüneteinknek, társas érintkezéseinknek, önmegvalósításunknak is helyszínt biztosít. Olyan élettér, amely folyamatosan hatást gyakorol testünkre, lelkünkre, szellemünkre. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan érezzük magunkat ott, mint ahogy az sem, hogy az évek során milyen egészségügyi hatással van ránk az ottani közeg.

hrdoktor-egeszseges-szervezet.jpg

 

A munkaerőpiacon elterjedt rutin, hogy a munkavállalók számára továbbképzéseket és csapatépítő tréningeket tartanak. A HR-esek és a vállalatvezetők tudják, mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a folytonosan fejlődő piacon versenyképesek maradjanak. Ezekre az edukációs és pszichikai tréningekre biztosan megtérülő befektetésként tekintenek, a dolgozók egészségi állapotára azonban lényegesen kevesebb figyelem irányul. Ez elsősorban abból adódik, hogy az egészségmegőrzést jellemzően a dolgozók egyéni felelősségének tekintik. Napjainkra azonban egyre inkább nyilvánvaló, hogy a vállalatvezetésnek is meghatározó szerepe van az egészséges munkahely kialakításában.

Blogunkon HR-eseknek és vállalatvezetőknek adunk tanácsot arra, hogyan biztosíthatnak munkavállalóik számára egészséges munkakörnyezet, és mit tehetnek saját maguk illetve kollégáik testi-lelki épségének megőrzése érdekében. Emellett a munkavállalók számára is készülünk közérthető és gyakorlatias életmódtanácsokkal.

Cikkeink azoknak szólnak, akik szeretnék növelni a munkavállalói elégedettséget és lojalitást, csökkenteni a fluktuációt és a betegállományban töltött időt, hozzájárulva ezzel a munkatársak teljesítményének növeléséhez. Valamint azoknak a munkavállalóknak, akik – a vállalati programokon túl – maguk is tennének egészségük megőrzése érdekében.

Azért kezdünk bele a blogírásba, mert úgy gondoljuk, mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak jóval kifizetődőbb, ha egy egészséges, kiegyensúlyozott csapat részei lehetnek.

Reméljük, hétről hétre egyre többen olvassák majd csütörtök délelőttönként megjelenő blogbejegyzéseinket, és fogadják meg az egészségesebb munkahely kialakítását célzó gyakorlati útmutatásainkat!

 A cikk a Budai Egészségközpont szakértőinek közreműködésével készült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hrdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr6911666034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása